Van “kinderdroom” naar musicus

Johan Bredewout kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus’ (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv-programma’s, zoals het bekende tv-programma ‘Nederland zingt’ van de Evangelische Omroep. Daarnaast is hij de vaste organist van de St. Nicolaaskerk te Vollenhove.

 

Johan Bredewout is dirigent van de volgende koren:

  • Christelijk Gemengd Koor “De Zeeklank” te Vollenhove
  • Christelijk Mannenkoor “Emmeloord”
  • Het Grote Kerk Koor te Apeldoorn
  • Christelijk Mannenkoor Staphorst (per september 2019)

Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek, veelal met vaste tekstschrijver Hands de Ruiter Een samenwerking die begon in 1999 met een serie psalmbewerkingen onder de titel “Ononderbroken”, gevolgd door een zevental oratoria: “Een nieuw begin”, “Schepping”, “Ruth”, “Van Liefde ongekend”, “Het Nieuw Jeruzalem”, “Exodus” en “Esther”(voor kinderen en volwassenen. Er verschenen ook een aantal bewerkingen van Engelse hymnes, waarbij Hans de Ruiter de vertaling verzorgde en Johan Bredewout de muziekbewerkingen. Intussen zag ook een tweede serie psalmbewerkingen van hun hand het licht. Twintig jaren van vruchtbare samenwerking: alle reden tot dankbaarheid, waaraan de cantate ”Dank u voor het leven’ die verscheen in 2019 uitdrukking wil geven.

Op  26 december 2019 werd de nieuwste compositie, het kerstoratorium “Op weg naar het licht”, voor het eerst uitgevoerd in concertgebouw  ” De Doelen” te Rotterdam door de Hervormde Zangvereniging “Vox Jubilans” o.l.v.  Andre van Vliet. 

Momenteel is de cantate “God met ons” in voorbereiding.