Zaterdagavond 30 april is er een muzikale avond in de grote kerk van Vollenhove.
Het is een avond met veel samenzang. Het orgel en de piano worden bespeeld door Johan Bredewout.
De opbrengst is voor de stichting “ Dorotty Oekraïne “ om te besteden aan noodhulp in de Oekraïne.

Het geheel staat in het teken van 4 en 5 mei én van Koningsdag.
Eerst wordt er stilgestaan bij bezetting en bevrijding, een thema dat nu nog meer dan anders aanspreekt vanwege de oorlog en de dreiging vanuit Rusland. Samenzang o.a. uit “Valerius Gedenck-klank”.
Ook wordt het prachtige “Nightfall in Camp” gespeeld, waarbij de melodie van “Heer wees mijn gids “wordt gecombineerd met de bekende trompetsignalen van “The Last Post”

Na de volksliederen van onze bevrijders én van de Oekraïne gaan we op de vrolijke toer met liederen uit” Kun je nog zingen, zing dan mee”, de “Sound of Music” en een zeer bekende mars van Strauss , gespeeld op het orgel. De avond wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.
De toegang bedraagt 7,50. De organisatie hoeft geen kosten te maken dus de gehele opbrengst is voor het goede doel.

Kunt u nog zingen?
Zing dan mee op 30 april in de grote kerk van Vollenhove!
Aanvang 19.30

Stichting Dorotty Oekraïne.
Deze stichting is eind 2005 door de familie Timmerman uit Zwartsluis opgericht. Het doel van de stichting is het geven van hulp, in de meest brede zin van het woord, aan mensen in Oekraïne.
Het gaat daarbij om kleinschalige, concrete en directe hulp aan mensen en instellingen met een acuut probleem. Op dit moment zetten we ons samen met stichting Kinderen in nood en met stichting Werk in uitvoering en de Gereformeerde kerk Zwartsluis in om goederen, medische spullen e.d. in te zamelen en die met een transport naar de grens van Hongarije en Oekraïne te brengen, vandaaruit gaat het met kleinere busjes naar Oekraïne, inmiddels zijn we met het 3e transport bezig en hopen dat dit transport binnenkort vertrekt.
Voor meer info zie “www.stichtingdorotty.nl